Reiniging zonnnepanelen

Het is belangrijk om uw zonnepanelen regelmatig te inspecteren op vervuiling en schade. Of u nu particulier zonnepanelen bezit of u heeft dit op uw bedrijfspand liggen. Door uw zonnepanelen regelmatig te laten reinigen, behoudt u maximaal rendement. Wij inspecteren naast het reinigen ook meteen uw zonnepanelen op eventuele gebreken.

Wat zijn de risico’s als ik mijn zonnepanelen niet laat reinigen?

De bovenste glaslaag van uw zonnepanelen is heel dun en kwetsbaar. Wanneer de zonnepanelen niet gereinigd worden, dan zal het vuil wat naar de onderste rand van uw panelen is gespoeld gaan hechten aan het glas. Dit zal naar verloop van tijd helemaal verweerd zijn waardoor er geen licht bij de cellen komt, dit zal zorgen dat iedere onderste rij cellen geen rendement meer levert. Bij dikke klodders vogelpoep zal het zuur in de poep ervoor zorgen dat de glaslaag aangetast wordt. Als dit niet gereinigd wordt resulteert dit in permanente schade aan uw zonnepaneel en dus minder rendement.

Wat is het nut?

Wanneer de vervuiling lange tijd op de zonnepanelen blijft liggen, zal dit permanente schade geven, wat resulteert in verlies van het rendement. Zonnepanelen worden geleverd met een zelfreinigende laag, echter door een goede regenbui kan een deel van de vervuiling van het paneel afspoelen, maar dit zal zich ophopen op de onderste rij cellen van uw zonnepaneel. Het resultaat zal zijn dat deze rij cellen binnen 2 jaar dusdanig is verweerd, dat deze weinig rendement meer levert. Dit is natuurlijk zonde van uw investering. Schone zonnepanelen betekent heel het jaar maximaal rendement.

Hoe wordt dit gedaan?

Ons bedrijf werkt uitsluitend met de beste materialen. Wij gebruiken geen schoonmaakmiddelen om schade op uw zonnepanelen te voorkomen. Door middel van osmosewater, dat volledig mineraal en kalkvrij is, zorgen wij voor een vlekkeloos resultaat op uw zonnepanelen. Onze ultrazachte borstels krijgen zelfs het meest vastgehechte vuil los zonder de glaslaag te beschadigen.

> Het behouden van maximaal rendement
> Voorkomen van permanente schade door weer aanslag.
> Geen risico meer op val gevaar

Wilt u graag advies of een vrijblijvende offerte aanvragen?

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Prijs opvraag

Vraag een vrijblijvende offerte aan.

sluiten
Bedankt ! We nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Niet vezonden! Er gaat wat mis!